Marmeláda z čerstvých ostružin a jablek
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 318 kcal
- Sacharidy 82 g
- Tuky 0 g
- Sodík 2 mg
- Bílkoviny 1 g
- Uhlovodany 82 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 135.9 mg
- Vláknina 7200 mg
- Vitamín A 7200 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 12.8 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Ostružiny přebereme, očistíme a na ovocném mlýnku rozemeleme. Jablka oloupeme, rozkrojíme na čtvrtinky a odstraníme jadřince. Vložíme do kastrolu, podusíme doměkka a prolisujeme. Promísíme s ostružinovou kaší, přisypeme cukr, důkladně promícháme a necháme ho rozpustit.
-
2
Poté po částech povaříme a ihned rozdělíme do skleniček. Po vychladnutí uzavřeme a uložíme na temném a suchém místě.