Kompotované meruňky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 328 kcal
- Sacharidy 82 g
- Tuky 1 g
- Sodík 5 mg
- Bílkoviny 3 g
- Uhlovodany 82 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 519.2 mg
- Vláknina 8000 mg
- Vitamín A 8000 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 20 mg
- Vitamín E 1.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Použijeme zralé, ale tvrdé meruňky. Důkladně je omyjeme, rozkrojíme na poloviny a vypeckujeme. Rozdělíme do sklenic, přičemž rovnáme řeznou stranou dolů. Proložíme očištěnými jádry z pecek.
-
2
Cukr rozmícháme ve vodě, povaříme a necháme vychladout. Poté roztokem zalijeme meruňky. Sklenice zavíčkujeme, rozložíme na mřížku zavařovacího hrnce a při teplotě 85 °C sterilujeme po dobu 25 minut. Po vychladnutí vyjmeme a uložíme na temném a suchém místě.