Okouník v kapustě se smetanou
Suroviny
- 350 g Okouník mořský
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Pepř černý mletý
- 1 kávová lžička Chilli koření mleté
- 1 kávová lžička Citronová šťáva
- 1 ks Cibule
- 1 hrst Pažitka
- 1 špetka Muškátový oříšek
- 1 stroužek Česnek
- 1.5 dl Vývar zeleninový
- 0.5 kg Kapusta hlávková
- 1 polévková lžíce Olej olivový
- 2 polévková lžíce Zakysaná smetana
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 409 kcal
- Sacharidy 38 g
- Tuky 11 g
- Sodík 884 mg
- Bílkoviny 44 g
- Uhlovodany 38 g
- Cholesterol 78.2 mg
- Draslík 1865.5 mg
- Vláknina 14494.7 mg
- Vitamín A 14494.7 mg
- Vitamín B6 1.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 323.1 mg
- Vitamín E 3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Cibuli a česnek oloupeme a nasekáme najemno. Kapustu omyjeme a nakrájíme na krátké nudličky. Pažitku opláchneme studenou vodou a okapanou najemno nakrájíme.
-
2
Filet z okouníka omyjeme studenou vodou, osušíme, nakrájíme na kousky, pokapeme citronovou šťávou, okořeníme chilli kořením, opepříme a osolíme.
-
3
Ve velké pánvi rozehřejeme olej a prudce na něm osmažíme nakrájenou cibuli s česnekem. Pak do pánve přidáme nakrájenou kapustu, přilijeme vývar, podle chuti přidáme muškátový oříšek, opepříme a osolíme,promícháme a necháme pod pokličkou přejít varem.
-
4
Kousky ryby vložíme na kapustu do pánve a necháme pod pokličkou 5 minut vařit. Pak je vyjmeme a uložíme do tepla - například na talíři do mírně vyhřáté trouby.
-
5
V míse smícháme zakysanou smetanu s nakrájenou pažitkou a přimícháme ji do kapusty v pánvi. Kapustu ještě jednou dochutíme chilli kořením, pepřem a solí, důkladně promícháme a rozdělíme na servírovací talíře. Přidáme k ní kousky ryby a podáváme.