Okouník v kapustě se smetanou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 350 g Okouník mořský
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 kávová lžička Chilli koření mleté
  • 1 kávová lžička Citronová šťáva
  • 1 ks Cibule
  • 1 hrst Pažitka
  • 1 špetka Muškátový oříšek
  • 1 stroužek Česnek
  • 1.5 dl Vývar zeleninový
  • 0.5 kg Kapusta hlávková
  • 1 polévková lžíce Olej olivový
  • 2 polévková lžíce Zakysaná smetana
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 409 kcal
  • Sacharidy 38 g
  • Tuky 11 g
  • Sodík 884 mg
  • Bílkoviny 44 g
  • Uhlovodany 38 g
  • Cholesterol 78.2 mg
  • Draslík 1865.5 mg
  • Vláknina 14494.7 mg
  • Vitamín A 14494.7 mg
  • Vitamín B6 1.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 323.1 mg
  • Vitamín E 3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibuli a česnek oloupeme a nasekáme najemno. Kapustu omyjeme a nakrájíme na krátké nudličky. Pažitku opláchneme studenou vodou a okapanou najemno nakrájíme.

  • 2

    Filet z okouníka omyjeme studenou vodou, osušíme, nakrájíme na kousky, pokapeme citronovou šťávou, okořeníme chilli kořením, opepříme a osolíme.

  • 3

    Ve velké pánvi rozehřejeme olej a prudce na něm osmažíme nakrájenou cibuli s česnekem. Pak do pánve přidáme nakrájenou kapustu, přilijeme vývar, podle chuti přidáme muškátový oříšek, opepříme a osolíme,promícháme a necháme pod pokličkou přejít varem.

  • 4

    Kousky ryby vložíme na kapustu do pánve a necháme pod pokličkou 5 minut vařit. Pak je vyjmeme a uložíme do tepla - například na talíři do mírně vyhřáté trouby.

  • 5

    V míse smícháme zakysanou smetanu s nakrájenou pažitkou a přimícháme ji do kapusty v pánvi. Kapustu ještě jednou dochutíme chilli kořením, pepřem a solí, důkladně promícháme a rozdělíme na servírovací talíře. Přidáme k ní kousky ryby a podáváme.

Komentáře k receptu