Grilovaná parma s bylinkami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 296 kcal
- Sacharidy 5 g
- Tuky 11 g
- Sodík 118 mg
- Bílkoviny 41 g
- Uhlovodany 4 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 111.7 mg
- Vláknina 6135.5 mg
- Vitamín A 6135.5 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 13.2 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Rozmarýn, tymián a šalvěj opláchneme studenou vodou a necháme okapat. Menší část bylinek nasekáme najemno.
-
2
V misce smícháme lžíci olivové oleje s citronovou šťávou.
-
3
Ryby omyjeme, osušíme, důkladně ze všech stran potřeme citronovým olejem, opepříme a osolíme, dovnitř vložíme snítky bylinek.
-
4
Na grilovací rošt položíme alobal, potřeme jej olivovým olejem a naskládáme na něj ryby. Rošt s rybami dáme pod rozpálený gril do vzdálenosti alespoň 15 centimetrů. Ryby grilujeme z každé strany přibližně 5 minut.
-
5
Grilované ryby na servírovacích talířích posypeme nasekanými bylinkami a podáváme.