Grilovaná parma s bylinkami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 400 g Parma
  • 2 kávová lžička Citronová šťáva
  • 1 hrst Rozmarýn čerstvý
  • 1 hrst Tymián čerstvý
  • 1 hrst Šalvěj čerstvá
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 296 kcal
  • Sacharidy 5 g
  • Tuky 11 g
  • Sodík 118 mg
  • Bílkoviny 41 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 111.7 mg
  • Vláknina 6135.5 mg
  • Vitamín A 6135.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 13.2 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rozmarýn, tymián a šalvěj opláchneme studenou vodou a necháme okapat. Menší část bylinek nasekáme najemno.

  • 2

    V misce smícháme lžíci olivové oleje s citronovou šťávou.

  • 3

    Ryby omyjeme, osušíme, důkladně ze všech stran potřeme citronovým olejem, opepříme a osolíme, dovnitř vložíme snítky bylinek.

  • 4

    Na grilovací rošt položíme alobal, potřeme jej olivovým olejem a naskládáme na něj ryby. Rošt s rybami dáme pod rozpálený gril do vzdálenosti alespoň 15 centimetrů. Ryby grilujeme z každé strany přibližně 5 minut.

  • 5

    Grilované ryby na servírovacích talířích posypeme nasekanými bylinkami a podáváme.

Komentáře k receptu