Hovězí pečeně s houbami a jablky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 569 kcal
- Sacharidy 37 g
- Tuky 22 g
- Sodík 208 mg
- Bílkoviny 57 g
- Uhlovodany 24 g
- Cholesterol 157.1 mg
- Draslík 519 mg
- Vláknina 8709.8 mg
- Vitamín A 8709.8 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 18.5 mg
- Vitamín E 1.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 15.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Cibuli oloupeme a nakrájíme nahrubo.
-
2
Maso omyjeme, osušíme a prudce osmahneme ze všech stran ve velké pánvi na rozpáleném tuku. Potom k masu přisypeme nakrájenou cibuli a osmažíme ji dozlatova. Maso opepříme a osolíme, do pánve přilijeme 1,5 dl jablečné šťávy a dusíme přikryté pokličkou 60-90 minut. Podle potřeby přiléváme jablečnou šťávu, maso občas přelijeme výpekem.
-
3
Houby namočíme na 10 minut do vlažné vody, pak je vymačkáme a necháme okapat. Rajčata spaříme horkou vodou, oloupeme, rozkrojíme, odstraníme z nich semínka a dužninu nakrájíme na kousky.
-
4
Jablka oloupeme, rozkrájíme na dílky a vykrojíme z nich jádřince.
-
5
Po 1 hodině dušení k masu přidáme nakrájená rajčata, houby a jablka, dochutíme pepřem a solí a dusíme ještě 15 minut. Poté omáčku znovu dochutíme a zjemníme přimícháním smetany.
-
6
Upečené maso nakrájíme na plátky a podáváme se zeleninou přelité omáčkou.