Zaděláváné dršťky
Suroviny
- 200 g Vepřová uzená plec
- 1 ks Brambory
- 1 ks Celer bulvový
- 1 ks Cibule
- 1 ks Mrkev kořen
- 1 ks Sůl
- 1 ks Pepř černý mletý
- 1 ks Petržel - nať
- 1 ks Majoránka
- 1 ks Zázvor mletý
- 1 ks Petržel kořen
- 1 stroužek Česnek
- 1.5 kg Dršťky syrové
- 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 391 kcal
- Sacharidy 19 g
- Tuky 18 g
- Sodík 65210 mg
- Bílkoviny 39 g
- Uhlovodany 17 g
- Cholesterol 329 mg
- Draslík 781.6 mg
- Vláknina 15009.3 mg
- Vitamín A 15009.3 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 41.4 mg
- Vitamín E 1.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 12.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Dršťky velmi dobře vypereme, oškrábeme a okraje odkrojíme. Necháme je vařit cca 1/4 hodiny bez přísad a vodu z nich poté vylijeme. Vložíme je do čisté vroucí vody, osolíme, přidáme cibule a vaříme do měkka několik hodin. Dršťky musí být natolik měkké, aby sklouzly z vidličky. V poslední půlhodině varu přidáme zeleninu.
-
2
Mezitím uděláme žlutší jíšku, zalijeme ji vývarem z drštěk, okořeníme a povaříme ještě cca 5 minut.
-
3
Poté přidáme dršťky nakrájené na tenké plátky a necháme vařit ještě cca 15 minut.
-
4
Hotový pokrm dáme do hluboké mísy, obložíme vařenými bramborami a posypeme uzeným masem nakrájeným na nudličky.