Čevapčiči s dušenou dýní
Suroviny
- 250 g Hovězí maso mleté
- 250 g Vepřové maso mleté
- 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
- 1 kávová lžička Cukr krupice
- 1 ks Cibule
- 1 hrst Kopr čerstvý
- 1 špetka Sůl
- 2 špetka Pepř černý mletý
- 4 stroužek Česnek
- 1.5 dl Vývar zeleninový
- 1 kg Dýně
- 1 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
- 1 polévková lžíce Voda pitná
- 0.06 polévková lžíce Olej rostlinný
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 365 kcal
- Sacharidy 25 g
- Tuky 18 g
- Sodík 316 mg
- Bílkoviny 28 g
- Uhlovodany 25 g
- Cholesterol 84.4 mg
- Draslík 1382.4 mg
- Vláknina 4627.5 mg
- Vitamín A 4627.5 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 31.3 mg
- Vitamín E 3.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kopr opláchneme pod studenou vodou a okapaný nasekáme najemno.
-
2
Česnek oloupeme a prolisujeme, v míse ho smícháme s mletým masem a 1 lžící vody, směs dochutíme pepřem a solí. Z masového těsta uděláme válečky přibližně 5 cm dlouhé s průměrem 1 cm.
-
3
Dýni oloupeme, odstraníme semínka a vlákna, dužninu nakrájíme na 5 cm dlouhé a 1 cm silné kousky. Cibuli oloupeme a nasekáme najemno.
-
4
V hrnci rozehřejeme 1/2 oleje a osmažíme na něm nakrájenou dýni a cibuli. Přilijeme vývar, směs dochutíme paprikou, pepřem a solí a pod pokličkou vaříme na mírném ohni 10 minut. Pak ještě dochutíme octem a cukrem, případně pepřem a solí.
-
5
V pánvi rozehřejeme zbylý olej a při častém obracení na něm usmažíme masové válečky.
-
6
Porce čevapčiči s dýní rozdělíme na servírovací talíře, dýni posypeme nakrájeným koprem a podáváme.