Trhanec s rozinkami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 60 g Máslo čerstvé
  • 40 g Cukr vanilka
  • 300 g Mouka pšeničná hladká
  • 50 g Rozinky tmavé
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 0.5 dl Mléko polotučné
  • 0.5 dl Šťáva jablečná 100%
  • 2 polévková lžíce Cukr moučkový
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 347 kcal
  • Sacharidy 54 g
  • Tuky 11 g
  • Sodík 66 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 94.6 mg
  • Draslík 27.3 mg
  • Vláknina 42 mg
  • Vitamín A 42 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.5 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 11.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V misce smícháme rozinky s citronovou a jablečnou šťávou a necháme je 15 minut uležet.

  • 2

    Vejce rozklepneme a bílky oddělíme od žloutků. Z bílků ušleháme tuhý sníh.

  • 3

    V hrnku rozpustíme 50 g másla. V míse smícháme metlou mouku, sůl, vanilkový cukr, žloutky, rozpuštěné máslo a mléko. Pak k směsi přidáme rozinky a pomalu vmícháme sníh.

  • 4

    Ve velké pánvi rozehřejeme máslo, nalijeme do ní těsto a na středním ohni 5 minut smažíme. Pak placku obrátíme, chvilku smažíme a dvěma vidličkami ho roztrháme na několik kusů. Na těsto nasypeme moučkový cukr a kousky trhance smažíme za stálého míchání a obracení ze všech stran, až mají zlatavou barvu.

Komentáře k receptu