Pražma s liškami a chřestem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 20 g Máslo čerstvé
  • 30 g Olej olivový
  • 20 g Pórek
  • 20 g Sůl
  • 3 g Pepř černý mletý
  • 30 g Šalotka
  • 200 g Lišky čerstvé
  • 1000 g Pražma
  • 80 g Chřest zelený
  • 150 ml Voda pitná
  • 1 ks Bylinky čerstvé - svazek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 348 kcal
  • Sacharidy 6 g
  • Tuky 13 g
  • Sodík 2158 mg
  • Bílkoviny 51 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 173.5 mg
  • Draslík 918.9 mg
  • Vláknina 1077.5 mg
  • Vitamín A 1077.5 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.7 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Lišky nasekáme na malé kousky, šalotku nakrájíme nadrobno, chřest očistíme, bylinky posekáme najemno. Lišky na oleji krátce orestujeme, přisypeme šalotku, osolíme, opepříme, osmahneme, posypeme bylinkami, promícháme a odstavíme.

  • 2

    Pražmu zbavíme hlavy, vykostíme tak, že oba filety bude držet při sobě ocasní ploutev, rybu naplníme liškovou směsí, svážeme proužky spařeného pórku, osolíme, opepříme, pekáček vymastíme máslem, přiložíme ryby a pečeme ve vyhřáté troubě 8 až 10 minut.

  • 3

    Chřest 8 minut povaříme ve 100 ml silně osolené vody, scedíme a necháme okapat. Rybu s chřestem upravíme na talíře a podáváme.

Komentáře k receptu