Kaštanová pěna s pusinkami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 609 kcal
- Sacharidy 70 g
- Tuky 31 g
- Sodík 120 mg
- Bílkoviny 14 g
- Uhlovodany 61 g
- Cholesterol 314.1 mg
- Draslík 413.5 mg
- Vláknina 2770 mg
- Vitamín A 2770 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 21.7 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kaštany uvaříme, oloupeme a umeleme na prášek. Smetanu s moučkovým cukrem vyšleháme do šlehačky a dáme do lednice. Čokoládu nalámeme do kovové misky, tu vložíme do vroucí vody a ve vodní lázni necháme rozpustit. Želatinu rozmícháme v malém množství vody a zahřejeme, aby se rozpustila. Nesmí přejít varem. Vejce vyklepneme do jiné kovové misky a ve vodní lázni je vyšleháme, až začnou tuhnout. Šlehačku vyndáme z lednice, opatrně a zvolna do ní přimícháme kaštanový prášek, velmi pomalu přiléváme želatinovou vodu, stále zvolna mícháme, přimícháme čokoládu, vejce, zvolna ale důkladně vše promícháme a dáme ztuhnout do lednice.
-
2
Z bílků vyšleháme tužší sníh, přimícháme pomalu moučkový cukr a tvořítkem z něj vyrobíme pusinky, které na plechu v troubě usušíme.
-
3
Vychladlé pusinky upravíme na talířky, ozdobíme kaštanovou pěnou, ozdobíme plátky nektarinky a podáváme.