Kuřecí játra s koňakem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 173 kcal
- Sacharidy 1 g
- Tuky 4 g
- Sodík 98 mg
- Bílkoviny 9 g
- Uhlovodany 1 g
- Cholesterol 189.8 mg
- Draslík 148.8 mg
- Vláknina 260.3 mg
- Vitamín A 260.3 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 13.9 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V pánvi na rozehřátém oleji smažíme rozmělněný česnek asi 1 minutu. Zvýšíme příkon tepla, přidáme očištěná játra a restujeme 4 minuty.
-
2
Měkká játra osolíme, opepříme a přelijeme koňakem. Krátce povaříme do odpaření tekutiny.
-
3
Krajíčky toastového chleba nasucho opečeme v pánvi. Poklademe je kuřecími játry a posypeme nasekanou petrželkou.
-
4
Podáváme jako teplý předkrm.