Kuřecí játra s koňakem

Hodnocení 3x 1x
Čas přípravy: 18 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 220 g Játra kuřecí
  • 150 ml Martell cognac
  • 2 kávová lžička Olej olivový
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 173 kcal
  • Sacharidy 1 g
  • Tuky 4 g
  • Sodík 98 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 189.8 mg
  • Draslík 148.8 mg
  • Vláknina 260.3 mg
  • Vitamín A 260.3 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 13.9 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V pánvi na rozehřátém oleji smažíme rozmělněný česnek asi 1 minutu. Zvýšíme příkon tepla, přidáme očištěná játra a restujeme 4 minuty.

  • 2

    Měkká játra osolíme, opepříme a přelijeme koňakem. Krátce povaříme do odpaření tekutiny.

  • 3

    Krajíčky toastového chleba nasucho opečeme v pánvi. Poklademe je kuřecími játry a posypeme nasekanou petrželkou.

  • 4

    Podáváme jako teplý předkrm.

Komentáře k receptu