Candát se špenátovými těstovinami a zeleninou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 661 kcal
- Sacharidy 51 g
- Tuky 41 g
- Sodík 1216 mg
- Bílkoviny 26 g
- Uhlovodany 48 g
- Cholesterol 91.5 mg
- Draslík 349.1 mg
- Vláknina 13602.5 mg
- Vitamín A 13602.5 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 5.3 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 25.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Krevety povaříme přibližně 5 minut, scedíme, necháme vychladnout, nakrájíme nadrobno, přisypeme bazalku, přidáme změklé máslo, promícháme, směs zabalíme jako podlouhlou šišku do alobalu a dáme do lednice ztuhnout. Mezitím uvaříme špenátové těstoviny do měkka, scedíme. Mrkev, lilek, cuketu a cibuli nakrájíme na kostičky, mrkev pár minut povaříme, scedíme, s ostatní zeleninou nasypeme do pánve s rozehřátou polovinou olivového oleje, osmahneme, přidáme uvařené těstoviny, osolíme, opepříme, několik minut restujeme. Filety z candáta v jiné pánvi osmažíme na druhé polovině oleje z obou stran do zlatova, osolíme a opepříme.
-
2
Těstoviny se zeleninou upravíme na talíře, navrch položíme filet ryby, na něj položíme kousek krevetového másla, aby se přímo na rybě rozpustil.