Jablečný kompot v kořeněném nálevu
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 334 kcal
- Sacharidy 88 g
- Tuky 1 g
- Sodík 9 mg
- Bílkoviny 1 g
- Uhlovodany 88 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 295.9 mg
- Vláknina 13880.3 mg
- Vitamín A 13880.3 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 18.1 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Jablka oloupeme, odstraníme jádřince, pokrájíme na čtvrtinky a propláchneme studenou vodou. Ve vodě rozmícháme cukr, přidáme skořici, hřebíček a povaříme. Do vroucího nálevu po částech vkládáme jablka, po chvilce vyjmeme děrovanou naběračkou, rozdělíme do sklenic. Nálev scedíme přes síto do kastrolu, přidáme na kolečka pokrájený citrón, znovu krátce povaříme. Po vychladnutí jím zalijeme jablka.
-
2
Sklenice zavíčkujeme, naskládáme na mřížku zavařovacího hrnce a při teplotě 85 °C sterilujeme po dobu 20 minut. Necháme v hrnci vychladnout, poté uložíme na suchém, temném místě.