Smažené vinné klobásy naložené v pivu

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 ml Olej rostlinný
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 3 dl Pivo světlé 10% 3,9% obj.
  • 40 dkg Klobása vinná
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 3 polévková lžíce Strouhanka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 626 kcal
  • Sacharidy 12 g
  • Tuky 54 g
  • Sodík 146 mg
  • Bílkoviny 22 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 122.7 mg
  • Draslík 45.8 mg
  • Vláknina 397.8 mg
  • Vitamín A 397.8 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 2.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 17.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Klobásy nakrájíme na díly a stočíme do závitků, sepneme špejlí. Zalijeme pivem a necháme min. 4 hod v chladu.

  • 2

    Obalíme v mouce, rozšlehaných vejcích a strouhance.

  • 3

    Smažíme zvolna v rozehřátém oleji po obou stranách dozlatova.

Komentáře k receptu