Treska s pečeným špenátem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 50 g Sýr Parmezán
  • 400 g Špenát listový čerstvý
  • 400 g Treska aljašská
  • 1 kávová lžička Citronová šťáva
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 2.4 polévková lžíce Olej olivový
  • 2 polévková lžíce Rozinky tmavé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 416 kcal
  • Sacharidy 17 g
  • Tuky 16 g
  • Sodík 818 mg
  • Bílkoviny 51 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 91 mg
  • Draslík 1968.8 mg
  • Vláknina 9101.5 mg
  • Vitamín A 9101.5 mg
  • Vitamín B6 1.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 64.3 mg
  • Vitamín E 5.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Filety rybího masa omyjeme a osušíme, nakrájíme na proužky, pokapeme je citronovou šťávou, přikryjeme a uložíme na 15 minut do chladna.

  • 2

    Špenát omyjeme a necháme okapat. Česnek oloupeme a prolisujeme.

  • 3

    V misce smícháme 2 lžíce oleje a prolisovaný česnek, dochutíme pepřem a solí. Pečicí plech potřeme připraveným ochuceným olejem, rozložíme na něj špenát, který posypeme rozinkami a nastrouhaným Parmezánem.

  • 4

    Pečeme dozlatova 15 minut v troubě, předehřáté na 200 stupňů.

  • 5

    Kousky ryby otřeme od citronové šťávy, opepříme a osolíme. V pánvi rozehřejeme zbylý olej a rybu na něm za stálého míchání ze všech stran opečeme.

  • 6

    Na servírovací talíře dáme porce pečeného špenátu, na ně položíme opečené kousky ryby a podáváme.

Komentáře k receptu