Treska s pečeným špenátem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 416 kcal
- Sacharidy 17 g
- Tuky 16 g
- Sodík 818 mg
- Bílkoviny 51 g
- Uhlovodany 10 g
- Cholesterol 91 mg
- Draslík 1968.8 mg
- Vláknina 9101.5 mg
- Vitamín A 9101.5 mg
- Vitamín B6 1.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 64.3 mg
- Vitamín E 5.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Filety rybího masa omyjeme a osušíme, nakrájíme na proužky, pokapeme je citronovou šťávou, přikryjeme a uložíme na 15 minut do chladna.
-
2
Špenát omyjeme a necháme okapat. Česnek oloupeme a prolisujeme.
-
3
V misce smícháme 2 lžíce oleje a prolisovaný česnek, dochutíme pepřem a solí. Pečicí plech potřeme připraveným ochuceným olejem, rozložíme na něj špenát, který posypeme rozinkami a nastrouhaným Parmezánem.
-
4
Pečeme dozlatova 15 minut v troubě, předehřáté na 200 stupňů.
-
5
Kousky ryby otřeme od citronové šťávy, opepříme a osolíme. V pánvi rozehřejeme zbylý olej a rybu na něm za stálého míchání ze všech stran opečeme.
-
6
Na servírovací talíře dáme porce pečeného špenátu, na ně položíme opečené kousky ryby a podáváme.