Treska s pórkem a kukuřicí
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 554 kcal
- Sacharidy 61 g
- Tuky 12 g
- Sodík 373 mg
- Bílkoviny 53 g
- Uhlovodany 61 g
- Cholesterol 92.5 mg
- Draslík 1756.1 mg
- Vláknina 15071.5 mg
- Vitamín A 15071.5 mg
- Vitamín B6 1.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 53.8 mg
- Vitamín E 4.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 8.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Filety z tresky opláchneme pod studenou vodou, osušíme, příčně je nakrájíme na proužky, pokapeme citronovou šťávou, přikryjeme a necháme 15 minut uležet. Potom kousky ryby otřeme, opepříme a osolíme. Pórek omyjeme, necháme okapat a pak ho nakrájíme na kolečka. Kukuřici slijeme a necháme v sítu okapat. V misce smícháme vodu a hořčici.
-
2
V pánvi rozehřejeme polovinu oleje a rybí kousky na něm za stálého míchání osmažíme ze všech stran. Osmažené vyjmeme, zabalíme do alobalu a uložíme v teple - například v mírně vyhřáté troubě.
-
3
Do pánve přidáme zbylý olej, při potřásání pánví na něm smažíme 5 minut nakrájený pórek, pak přisypeme kukuřici, promícháme a do pánve přilijeme vodu s hořčicí, promícháme a ochutíme pepřem a solí. Do směsi v pánvi dáme osmažené rybí kousky, necháme prohřát a podáváme.