Treska s pórkem a kukuřicí

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 140 g Kukuřice cukrová nakládaná
  • 500 g Treska aljašská
  • 1 kávová lžička Citronová šťáva
  • 2 ks Pórek
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 0.5 dl Voda pitná
  • 2.2 polévková lžíce Olej olivový
  • 2 polévková lžíce Hořčice Dijonská
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 554 kcal
  • Sacharidy 61 g
  • Tuky 12 g
  • Sodík 373 mg
  • Bílkoviny 53 g
  • Uhlovodany 61 g
  • Cholesterol 92.5 mg
  • Draslík 1756.1 mg
  • Vláknina 15071.5 mg
  • Vitamín A 15071.5 mg
  • Vitamín B6 1.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 53.8 mg
  • Vitamín E 4.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Filety z tresky opláchneme pod studenou vodou, osušíme, příčně je nakrájíme na proužky, pokapeme citronovou šťávou, přikryjeme a necháme 15 minut uležet. Potom kousky ryby otřeme, opepříme a osolíme. Pórek omyjeme, necháme okapat a pak ho nakrájíme na kolečka. Kukuřici slijeme a necháme v sítu okapat. V misce smícháme vodu a hořčici.

  • 2

    V pánvi rozehřejeme polovinu oleje a rybí kousky na něm za stálého míchání osmažíme ze všech stran. Osmažené vyjmeme, zabalíme do alobalu a uložíme v teple - například v mírně vyhřáté troubě.

  • 3

    Do pánve přidáme zbylý olej, při potřásání pánví na něm smažíme 5 minut nakrájený pórek, pak přisypeme kukuřici, promícháme a do pánve přilijeme vodu s hořčicí, promícháme a ochutíme pepřem a solí. Do směsi v pánvi dáme osmažené rybí kousky, necháme prohřát a podáváme.

Komentáře k receptu