Okoun s brokolicí a ananasem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 610 kcal
- Sacharidy 44 g
- Tuky 30 g
- Sodík 258 mg
- Bílkoviny 53 g
- Uhlovodany 44 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 1334.4 mg
- Vláknina 19804.5 mg
- Vitamín A 19804.5 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 250.8 mg
- Vitamín E 8.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Plátky z okouna omyjeme, osušíme, pokapeme citronovou šťávou, přikryjeme a necháme 15 minut uležet.
-
2
Brokolici rozebereme na růžičky, opláchneme pod studenou vodou, košťál oloupeme, pokrájíme na plátky. Povaříme v osolené vodě.
-
3
Ananas okrájíme, dužninu nakrájíme na kostičky.
-
4
Plátky ryby opepříme, osolíme a obalíme v kari koření, potom je v pánvi na rozpáleném oleji opečeme z obou stran dozlatova. Přilijeme kokosové mléko, přidáme kousky ananasu, chvilku za stálého míchání povaříme.
-
5
Mandle spaříme, oloupeme a rozkrájíme naplátky, které osmahneme v malé pánvi bez oleje.
-
6
Porce smažené ryby a uvařenou brokolici rozprostřeme na servírovací talíře, posypeme madlovými lupínky a podáváme.