Srnčí paprikáš s rajčaty
Suroviny
- 1000 g Srnčí plec
- 400 g Cibule
- 200 g Paprika červená
- 150 g Rajčata
- 100 g Sádlo škvařené
- 8 g Sůl
- 3 g Pepř černý mletý
- 20 g Paprika mletá sladká
- 2 g Paprika mletá pálivá
- 10 g Koření Gyros
- 600 g Hovězí vývar základní
- 300 g Chléb pšeničný (bílý)
- 80 g Protlak rajčatový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 680 kcal
- Sacharidy 41 g
- Tuky 26 g
- Sodík 1220 mg
- Bílkoviny 69 g
- Uhlovodany 38 g
- Cholesterol 204.5 mg
- Draslík 957.4 mg
- Vláknina 9425 mg
- Vitamín A 9425 mg
- Vitamín B6 1.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 53.7 mg
- Vitamín E 3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 11.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Odblaněné a očištěné srnčí maso nakrájíme na menší kousky, cibuli oloupeme a pokrájíme nadrobno, papriky zbavíme jádřinců, rozkrájíme na proužky, rajčata spaříme, oloupeme, krájíme na kostičky. V hrnci rozehřejeme sádlo, přisypeme cibuli, osmahneme, vložíme maso, orestujeme, osolíme, opepříme, okořeníme, posypeme mletou sladkou i pálivou paprikou, necháme rozpustit v tuku, přimícháme rajčatový protlak, podlijeme troškou vývaru, zakryjeme pokličkou a dusíme. Přibližně v polovině dušení přimícháme papriky s rajčaty, dolijeme vývar a dusíme do měkka. Ke konci dušení necháme šťávu vydusit natolik, aby byla jen zahuštěná dušenou zeleninou, mouku nepřidáváme.
-
2
Pokrm rozdělíme na talíře, podáváme s chlebem.