Rychlý džem z hroznového vína

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 15

Suroviny

  • 3 kg Hroznové víno
  • 1.5 kg Cukr krystal
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 525 kcal
  • Sacharidy 136 g
  • Tuky 0 g
  • Sodík 5 mg
  • Bílkoviny 1 g
  • Uhlovodany 136 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 384 mg
  • Vláknina 3600 mg
  • Vitamín A 3600 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 21.6 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Bobule hroznového vína přebereme, odstraníme stopky, omyjeme, nasypeme do hrnce. Na mírném ohni za stálého míchání rozvaříme, poté prolisujeme, šťávu znovu povaříme, přidáme cukr a dál vaříme do zhoustnutí. Průběžně mícháme.

  • 2

    Horký džem ihned rozdělíme do skleniček, po vychladnutí uzavřeme, uchováme na temném a suchém místě.

Komentáře k receptu