Italské těstoviny penne alla pasta
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 541 kcal
- Sacharidy 34 g
- Tuky 42 g
- Sodík 343 mg
- Bílkoviny 10 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 3.4 mg
- Draslík 356.8 mg
- Vláknina 5650 mg
- Vitamín A 5650 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 15.1 mg
- Vitamín E 2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do hrnce nalijeme vodu, osolíme, uvaříme těstoviny podle návodu na obalu.
-
2
Na suchou pánev vysypeme piniové oříšky, opražíme je, necháme vychladnout. Opražené a vychladlé oříšky přeložíme do vysoké kuchyňské nádoby, přilijeme olivový olej, ponorným mixérem rozmixujeme. Přidáme Parmezán spolu s bazalkou, podle chutě osolíme, dále mixujeme na hustou hmotu.
-
3
Připravenou kaši přeložíme na pánev, přidáme nakrájená sušená rajčata, zlehka na mírném ohni zahřejeme. Vmícháme uvařené těstoviny, všechno důkladně promícháme a stáhneme z ohně.
-
4
Hotové těstoviny rozdělíme na jednotlivé porce a podáváme.