Jahodový dost s banánovým krémem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 360 kcal
- Sacharidy 52 g
- Tuky 14 g
- Sodík 63 mg
- Bílkoviny 11 g
- Uhlovodany 51 g
- Cholesterol 202.8 mg
- Draslík 663.7 mg
- Vláknina 12493 mg
- Vitamín A 12493 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 83.7 mg
- Vitamín E 2.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vajíčka rozklepneme, bílky oddělíme od žloutků. Z bílků vyšleháme tuhý sníh, při šlehání přisypeme lžíci krupicového cukru.
-
2
Žloutky šleháme ve vodní lázni se lžičkou citronové šťávy asi 10 minut, až zhoustnou. Pak přidáme sníh a mouku.
-
3
Dortovou formu dobře vymažeme, vysypeme moukou, vlijeme těsto a pečeme v troubě (předehřáté na 175 stupňů) přibližně 20 minut.
-
4
Jahody omyjeme, necháme v sítu okapat. Banány oloupeme, rozmixujeme se lžičkou citronové šťávy, lžící cukru a smetanou.
-
5
Upečený dortový korpus vyjmeme z formy, necháme mírně vychladnout, poté potřeme banánovým krémem, do kterého naskládáme celé nebo rozpůlené jahody a posypeme jemně nasekanými mandlemi.