Jahodový dost s banánovým krémem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Smetana 16% (pochoutková)
  • 50 g Mouka polohrubá
  • 2 ks Banány
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 0.5 kg Jahody zahradní
  • 1 polévková lžíce Mandle
  • 2 polévková lžíce Cukr krupice
  • 2 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 360 kcal
  • Sacharidy 52 g
  • Tuky 14 g
  • Sodík 63 mg
  • Bílkoviny 11 g
  • Uhlovodany 51 g
  • Cholesterol 202.8 mg
  • Draslík 663.7 mg
  • Vláknina 12493 mg
  • Vitamín A 12493 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 83.7 mg
  • Vitamín E 2.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vajíčka rozklepneme, bílky oddělíme od žloutků. Z bílků vyšleháme tuhý sníh, při šlehání přisypeme lžíci krupicového cukru.

  • 2

    Žloutky šleháme ve vodní lázni se lžičkou citronové šťávy asi 10 minut, až zhoustnou. Pak přidáme sníh a mouku.

  • 3

    Dortovou formu dobře vymažeme, vysypeme moukou, vlijeme těsto a pečeme v troubě (předehřáté na 175 stupňů) přibližně 20 minut.

  • 4

    Jahody omyjeme, necháme v sítu okapat. Banány oloupeme, rozmixujeme se lžičkou citronové šťávy, lžící cukru a smetanou.

  • 5

    Upečený dortový korpus vyjmeme z formy, necháme mírně vychladnout, poté potřeme banánovým krémem, do kterého naskládáme celé nebo rozpůlené jahody a posypeme jemně nasekanými mandlemi.

Komentáře k receptu