Italská carbonara

Hodnocení 0x 2x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 60 g Sýr Parmezán
  • 120 g Pancetta
  • 140 g Tagliatelle
  • 0.5 ks Cibule
  • 1 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 2 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 3 l Voda pitná
  • 2 dl Smetana 33% (šlehačka)
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1030 kcal
  • Sacharidy 58 g
  • Tuky 74 g
  • Sodík 1446 mg
  • Bílkoviny 33 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 34515.5 mg
  • Draslík 82.4 mg
  • Vláknina 929.5 mg
  • Vitamín A 929.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.9 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Těstoviny uvaříme v hrnci s osolenou vodou podle návodu na sáčku, potom je scedíme.

  • 2

    Cibuli oloupeme, nakrájíme na tenké pásky. Pancettu nakrájíme na malé kousky a parmezán jemně nastrouháme.

  • 3

    Do pánve dáme nakrájenou pancettu a orestujeme, přidáme cibuli, chvilku zase restujeme, zalijeme smetanou a stálým mícháním necháme zredukovat. Vmícháme nudle, promícháme, přisypeme nastrouhaný sýr, znovu zamícháme a ihned stáhneme z ohně. Do hotového jídla rychle vmícháme 1 žloutek a ještě jednou promícháme.

  • 4

    Připravenou carbonaru rozložíme na jednotlivé talíře a teplé jídlo podáváme.

Komentáře k receptu