Italská carbonara
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1030 kcal
- Sacharidy 58 g
- Tuky 74 g
- Sodík 1446 mg
- Bílkoviny 33 g
- Uhlovodany 4 g
- Cholesterol 34515.5 mg
- Draslík 82.4 mg
- Vláknina 929.5 mg
- Vitamín A 929.5 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.9 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Těstoviny uvaříme v hrnci s osolenou vodou podle návodu na sáčku, potom je scedíme.
-
2
Cibuli oloupeme, nakrájíme na tenké pásky. Pancettu nakrájíme na malé kousky a parmezán jemně nastrouháme.
-
3
Do pánve dáme nakrájenou pancettu a orestujeme, přidáme cibuli, chvilku zase restujeme, zalijeme smetanou a stálým mícháním necháme zredukovat. Vmícháme nudle, promícháme, přisypeme nastrouhaný sýr, znovu zamícháme a ihned stáhneme z ohně. Do hotového jídla rychle vmícháme 1 žloutek a ještě jednou promícháme.
-
4
Připravenou carbonaru rozložíme na jednotlivé talíře a teplé jídlo podáváme.