Chřestová polévka s kuřecím masem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 626 kcal
- Sacharidy 17 g
- Tuky 13 g
- Sodík 1325 mg
- Bílkoviny 25 g
- Uhlovodany 17 g
- Cholesterol 48 mg
- Draslík 468.5 mg
- Vláknina 602.5 mg
- Vitamín A 602.5 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4.8 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Chřesty omyjeme. Bílý chřest oloupeme celý, ze zeleného jen spodní 1/3, konce odřízneme. Pak chřest šikmo od špiček nakrájíme na delší kousky. Šalotku oloupeme a nakrájíme na kousky. Petrželku omyjeme a najemno nasekáme. Kuřecí prsa omyjeme, osušíme a nakrájíme na nudličky.
-
2
V hrnci rozehřejeme olej a 1 minutu na něm prudce smažíme nakrájené maso. Pak přidáme šalotku, zázvor a kari koření, krátce osmažíme a dochutíme pepřem a solí.
-
3
Do hrnce přilijeme vývar, přidáme nakrájený chřest, přivedeme k varu a vaříme pod přikryté pokličkou 10 minut, až je chřest téměř měkký. Polévku důkladně promícháme, podle chuti ještě přidáme pepř a sůl a podáváme posypanou petrželovou natí.
-
4
Vhodnou přílohou je pečivo - např. čerstvé bagety.