Zeleninový špíz s jáhlovou kaší

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 300 g Jáhly - loupané proso
  • 200 g Rajčata
  • 200 g Žampiony čerstvé
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cuketa
  • 2 ks Cibulka jarní
  • 1 ks Paprika žlutá
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 l Voda pitná
  • 0.56 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 320 kcal
  • Sacharidy 60 g
  • Tuky 4 g
  • Sodík 215 mg
  • Bílkoviny 11 g
  • Uhlovodany 60 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 501.4 mg
  • Vláknina 15885.2 mg
  • Vitamín A 15885.2 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 42.2 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V osolené vodě vaříme jáhly, opepříme a promícháme s olejem.

  • 2

    Cibulky zbavíme natě, žampiony oloupeme, na kostičky nakrájíme papriky, rajčata opláchneme a na plátky nakrájíme cuketu.

  • 3

    Zeleninu napícháváme na špejle střídavě, na olivovém oleji osmahneme do změknutí.

  • 4

    Poté jemně osolíme.

  • 5

    Podáváme s jáhlovou kaší ozdobenou petrželkou.

Komentáře k receptu