Kompot z loupaných broskví
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 407 kcal
- Sacharidy 104 g
- Tuky 1 g
- Sodík 7 mg
- Bílkoviny 3 g
- Uhlovodany 104 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 571.5 mg
- Vláknina 9000 mg
- Vitamín A 9000 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 19.8 mg
- Vitamín E 2.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Použijeme větší, zralé, ale tvrdé broskve. Krátce je povaříme ve vroucí vodě, oloupeme, rozkrojíme na poloviny a odstraníme pecky. Rozdělíme do sklenic.
-
2
Cukr rozmícháme ve vodě, povaříme, a poté vychladlým roztokem ovoce zalijeme. Důkladně uzavřeme, naskládáme na mřížku zavařovacího hrnce a při teplotě 85°C sterilujeme 25 minut. Po vychladnutí vyjmeme a uložíme na temném a studeném místě.