Kompot z loupaných broskví

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 750 g Cukr krystal
  • 1.5 l Voda pitná
  • 3 kg Broskve
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 407 kcal
  • Sacharidy 104 g
  • Tuky 1 g
  • Sodík 7 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 104 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 571.5 mg
  • Vláknina 9000 mg
  • Vitamín A 9000 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 19.8 mg
  • Vitamín E 2.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Použijeme větší, zralé, ale tvrdé broskve. Krátce je povaříme ve vroucí vodě, oloupeme, rozkrojíme na poloviny a odstraníme pecky. Rozdělíme do sklenic.

  • 2

    Cukr rozmícháme ve vodě, povaříme, a poté vychladlým roztokem ovoce zalijeme. Důkladně uzavřeme, naskládáme na mřížku zavařovacího hrnce a při teplotě 85°C sterilujeme 25 minut. Po vychladnutí vyjmeme a uložíme na temném a studeném místě.

Komentáře k receptu