Penne s kedlubnou a parmezánem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 528 kcal
- Sacharidy 79 g
- Tuky 15 g
- Sodík 229 mg
- Bílkoviny 17 g
- Uhlovodany 79 g
- Cholesterol 10.3 mg
- Draslík 150 mg
- Vláknina 2739.8 mg
- Vitamín A 2739.8 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 15.8 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Těstoviny uvaříme v dostatečném množství osolené vody.
-
2
Kedlubny oloupeme, odřízneme dřevnaté části a zbylé nakrájíme na slabší krátké nudličky.
-
3
Ve velké pánvi rozehřejeme olej a máslo, přidáme nakrájené kedlubny a za stálého míchání smažíme do poloměkka. Pak přilijeme 1 dl vody z těstovin, přidáme pesto a dochutíme pepřem a solí.
-
4
Uvařené těstoviny slijeme přes síto, necháme okapat, přidáme je do pánve ke kedlubnám a důkladně promícháme.
-
5
Směs rozdělíme na servírovací talíře, posypeme nastrouhaným parmezánem a podáváme.