Penne s kedlubnou a parmezánem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Těstoviny Penne
  • 25 g Sýr Parmezán
  • 2 ks Kedlubna
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 l Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1 polévková lžíce Olej olivový
  • 3 polévková lžíce Pesto
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 528 kcal
  • Sacharidy 79 g
  • Tuky 15 g
  • Sodík 229 mg
  • Bílkoviny 17 g
  • Uhlovodany 79 g
  • Cholesterol 10.3 mg
  • Draslík 150 mg
  • Vláknina 2739.8 mg
  • Vitamín A 2739.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 15.8 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Těstoviny uvaříme v dostatečném množství osolené vody.

  • 2

    Kedlubny oloupeme, odřízneme dřevnaté části a zbylé nakrájíme na slabší krátké nudličky.

  • 3

    Ve velké pánvi rozehřejeme olej a máslo, přidáme nakrájené kedlubny a za stálého míchání smažíme do poloměkka. Pak přilijeme 1 dl vody z těstovin, přidáme pesto a dochutíme pepřem a solí.

  • 4

    Uvařené těstoviny slijeme přes síto, necháme okapat, přidáme je do pánve ke kedlubnám a důkladně promícháme.

  • 5

    Směs rozdělíme na servírovací talíře, posypeme nastrouhaným parmezánem a podáváme.

Komentáře k receptu