Zavařenina z hroznů s rozinkami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 68

Suroviny

  • 500 g Cukr želírovací
  • 100 g Rozinky tmavé
  • 120 ml Citronová šťáva
  • 1.3 kg Hroznové víno
  • 4 cl Grappa
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 48 kcal
  • Sacharidy 12 g
  • Tuky 0 g
  • Sodík 0 mg
  • Bílkoviny 0 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 38.7 mg
  • Vláknina 358.2 mg
  • Vitamín A 358.2 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.9 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do grappy na 1 hodinu namočíme rozinky. Omyté hrozny bez jadérek rozdělíme na poloviny. Jednu polovinu nakrájíme na čtvrtky, druhou polovinu rozmixujeme s citronovou šťávou. Namočené rozinky, nakrájené a rozmixované hrozny smícháme, přidáme želírovací cukr 3+1 a necháme 3 hodiny v klidu.

  • 2

    Po 3 hodinách přivedeme k varu a vaříme zprudka asi 4 minuty. Plníme do sklenic a ještě horkou zavařeninu uzavřeme.

Komentáře k receptu