Smažený okoun s pikantní celerovou směsí

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 600 g Okouník mořský
  • 2 kávová lžička Křenová pasta - Krenex
  • 1 kávová lžička Citronová šťáva
  • 1 ks Celer řapíkatý
  • 1 hrst Ořechy vlašské
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 0.5 dl Vývar zeleninový
  • 0.4 polévková lžíce Olej olivový
  • 2 polévková lžíce Zakysaná smetana
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 489 kcal
  • Sacharidy 8 g
  • Tuky 24 g
  • Sodík 476 mg
  • Bílkoviny 60 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 129.8 mg
  • Draslík 1001.5 mg
  • Vláknina 3969.5 mg
  • Vitamín A 3969.5 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.4 mg
  • Vitamín E 4.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rybu omyjeme, osušíme, nakrájíme na porce, pokapeme citronovou šťávou, opepříme, osolíme a necháme alespoň 10 minut uležet v chladnu.

  • 2

    Celer oloupeme, omyjeme a nakrájíme na tenké delší nudličky.

  • 3

    V hrnci přivedeme k varu zeleninový vývar a nakrájený celer v něm vaříme 5 minut, až se všechna tekutina vsákne a celer je poloměkký.

  • 4

    K celeru přidáme nastrouhaný křen a smetanu, vše dobře promícháme a dáme do tepla.

  • 5

    V pánvi rozehřejeme olej a na něm z obou stran osmažíme rybí porce dozlatova.

  • 6

    Na talíře rozprostřeme celerovou směs, na ni položíme porce ryby, posypeme nasekanými vlašskými ořechy a podáváme.

Komentáře k receptu