Omeleta s brambory a uzeným masem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 200 g Uzené maso vařené
  • 1 kávová lžička Kmín celý
  • 2 ks Brambory
  • 1 ks Cibule
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 0.23 polévková lžíce Sádlo škvařené
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 789 kcal
  • Sacharidy 17 g
  • Tuky 69 g
  • Sodík 254 mg
  • Bílkoviny 19 g
  • Uhlovodany 17 g
  • Cholesterol 369.3 mg
  • Draslík 584.7 mg
  • Vláknina 6514.5 mg
  • Vitamín A 6514.5 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 13.1 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Uzené maso pokrájíme na menší kostičky a vložíme na pánev, kde masové kostky na rozehřátém sádle orestujeme. Cibule nakrájíme na kolečka, pokud je cibule větší, kolečka ještě přepůlíme. Přidáme cibuli k restovaným masovým kostkám a necháme ji zesklovatět. Dopředu uvaříme dvě brambory, které oloupeme a nakrájíme. Kousky brambor přidáme do pánve. Pokmínujeme. Nesolíme, protože uzené je slané samo o sobě.

  • 2

    Do misky rozklepneme tři vejce a rozšleháme je. Zalijeme jimi směs na pánvi a stejnoměrně je na ní necháme rozlít. Počkáme, dokud omeleta neztuhne, pak ji vyjmeme z pánve, opepříme a případně i dosolíme.

Komentáře k receptu