Bulgur se zeleninovou směsí

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 100 g Bulgur
  • 2 ks Rajčata
  • 6 ks Olivy černé
  • 2 ks Cibulka jarní
  • 1 ks Paprika žlutá
  • 1 ks Čekanka
  • 1 hrst Petržel kudrnka
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Paprika mletá pálivá
  • 2 dl Vývar zeleninový
  • 2 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 770 kcal
  • Sacharidy 79 g
  • Tuky 51 g
  • Sodík 4349 mg
  • Bílkoviny 14 g
  • Uhlovodany 79 g
  • Cholesterol 1.8 mg
  • Draslík 746.3 mg
  • Vláknina 50808.5 mg
  • Vitamín A 50808.5 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 85.2 mg
  • Vitamín E 1.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Bulgur zalijeme vařícím zeleninovým vývarem a necháme 15 minut pod pokličkou.

  • 2

    Rajčata spaříme horkou vodou, oloupeme a nakrájíme na kousky. Papriku podélně rozkrojíme, zbavíme jádřinců, omyjeme a nakrájíme nadrobno. Jarní cibulky omyjeme a nakrájíme na tenká kolečka. Olivy vypeckujeme a nakrájíme na jemno. Petrželku opláchneme pod studenou vodou a na jemno nasekáme.

  • 3

    Všechny přísady vmícháme do bulguru, podle chuti přidáme papriku, pepř a sůl, přilijeme olivový olej, důkladně promícháme a necháme alespoň 30 minut v chladu uležet.

  • 4

    Na servírovací talíře položíme omyté listy čekanky, na ně dáme bulgur se zeleninou a podáváme.

Komentáře k receptu