Bulgur se zeleninovou směsí
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 770 kcal
- Sacharidy 79 g
- Tuky 51 g
- Sodík 4349 mg
- Bílkoviny 14 g
- Uhlovodany 79 g
- Cholesterol 1.8 mg
- Draslík 746.3 mg
- Vláknina 50808.5 mg
- Vitamín A 50808.5 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 85.2 mg
- Vitamín E 1.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Bulgur zalijeme vařícím zeleninovým vývarem a necháme 15 minut pod pokličkou.
-
2
Rajčata spaříme horkou vodou, oloupeme a nakrájíme na kousky. Papriku podélně rozkrojíme, zbavíme jádřinců, omyjeme a nakrájíme nadrobno. Jarní cibulky omyjeme a nakrájíme na tenká kolečka. Olivy vypeckujeme a nakrájíme na jemno. Petrželku opláchneme pod studenou vodou a na jemno nasekáme.
-
3
Všechny přísady vmícháme do bulguru, podle chuti přidáme papriku, pepř a sůl, přilijeme olivový olej, důkladně promícháme a necháme alespoň 30 minut v chladu uležet.
-
4
Na servírovací talíře položíme omyté listy čekanky, na ně dáme bulgur se zeleninou a podáváme.