Borůvkový džem vařený
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 282 kcal
- Sacharidy 73 g
- Tuky 0 g
- Sodík 2 mg
- Bílkoviny 1 g
- Uhlovodany 73 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 103.7 mg
- Vláknina 6400 mg
- Vitamín A 6400 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 12.9 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Borůvky přebereme, očistíme, na sítu důkladně propláchneme studenou vodou a necháme okapat. Nasypeme do hrnce, přidáme cukr, promícháme a necháme stát do druhého dne.
-
2
Poté cca 10 minut povaříme a znovu odložíme přes noc do chladu. Vše znovu zopakujeme třetí den. Následující den džem povaříme do zhoustnutí, rozdělíme do skleniček a necháme vychladnout. Uzavřeme a uchováme na temném místě.