Borůvkový džem vařený

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 15

Suroviny

  • 800 g Cukr krystal
  • 2 kg Borůvky
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 282 kcal
  • Sacharidy 73 g
  • Tuky 0 g
  • Sodík 2 mg
  • Bílkoviny 1 g
  • Uhlovodany 73 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 103.7 mg
  • Vláknina 6400 mg
  • Vitamín A 6400 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 12.9 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Borůvky přebereme, očistíme, na sítu důkladně propláchneme studenou vodou a necháme okapat. Nasypeme do hrnce, přidáme cukr, promícháme a necháme stát do druhého dne.

  • 2

    Poté cca 10 minut povaříme a znovu odložíme přes noc do chladu. Vše znovu zopakujeme třetí den. Následující den džem povaříme do zhoustnutí, rozdělíme do skleniček a necháme vychladnout. Uzavřeme a uchováme na temném místě.

Komentáře k receptu