Neslazené borůvky ve vlastní šťávě
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 46 kcal
- Sacharidy 12 g
- Tuky 0 g
- Sodík 1 mg
- Bílkoviny 1 g
- Uhlovodany 12 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 61.6 mg
- Vláknina 3840 mg
- Vitamín A 3840 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 7.8 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Borůvky přebereme, očistíme, na sítu důkladně propláchneme a necháme okapat. Nasypeme je do větší sklenice a protřepeme. Uzavřeme, vložíme do zavařovacího hrnce a při teplotě 85 °C sterilujeme 30 minut.
-
2
Po vychladnutí vyjmeme a uchováme na temném a studeném místě.