Kuřecí medailonky se salátem z čekanky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Olivy černé
  • 100 g Rukola
  • 1 kávová lžička Cukr krupice
  • 2 kávová lžička Ocet vinný
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Čekanka
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 0.5 kg Kuřecí prsa
  • 4 polévková lžíce Olej olivový
  • 2 polévková lžíce Tuk
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 345 kcal
  • Sacharidy 8 g
  • Tuky 22 g
  • Sodík 447 mg
  • Bílkoviny 28 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 89.5 mg
  • Draslík 630.7 mg
  • Vláknina 4069.8 mg
  • Vitamín A 4069.8 mg
  • Vitamín B6 1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 8.2 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kuřecí prsa omyjeme, osušíme, naporcujeme, osolíme a opepříme. V pánvi rozehřejeme tuk, maso krátce osmahneme a dusíme pod pokličkou 10 minut. Potom necháme chvíli uležet.

  • 2

    Čekanku rozčtvrtíme, nakrájíme na nudličky, v sítu opláchneme studenou vodou a necháme okapat. Rukolu omyjeme a odřízneme stonky. Olivy vypeckujeme a nakrájíme nadrobno.

  • 3

    Česnek a cibuli oloupeme, nakrájíme najemno a v míse smícháme s olivovým olejem a octem, dochutíme cukrem, pepřem a solí, v tomto dresinku promícháme čekanku a rokolu.

  • 4

    Salát s masem rozdělíme na talíře, posypeme olivami a podáváme.

Komentáře k receptu