Soljanka z uzeného masa
Suroviny
- 250 g Brambory
- 400 g Klobása uzená
- 400 g Uzené maso vařené
- 3 ks Cibule
- 3 ks Okurky nakládané
- 1 ks Bobkový list
- 1 ks Paprika červená
- 1 hrst Kopr čerstvý
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Paprika mletá sladká
- 1 l Hovězí vývar základní
- 8 polévková lžíce Zakysaná smetana
- 2 polévková lžíce Olej rostlinný
- 2 polévková lžíce Protlak rajčatový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 657 kcal
- Sacharidy 26 g
- Tuky 51 g
- Sodík 2547 mg
- Bílkoviny 21 g
- Uhlovodany 25 g
- Cholesterol 4.5 mg
- Draslík 444.3 mg
- Vláknina 8532.6 mg
- Vitamín A 8532.6 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 27.6 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Brambory oškábeme, omyjeme a rozkrájíme na tenké plátky. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka, stejně nakrájíme i klobásu. Okurky nakrájíme na menší kousky. Papriku podélně rozřízneme, zbavíme jádřinců, omyjeme a nakrájíme na nudličky. Uzené maso nakrájíme na kostičky.
-
2
V hrnci rozehřejeme olej, osmažíme na něm nakrájenou klobásu a pak přidáme kolečka cibule. Vmícháme rajčatový protlak, přilijeme vývar, přisypeme nakrájené okurky, papriky a brambory, přidáme bobkový list, opepříme, osolíme, promícháme a vaříme na mírném ohni 30 minut.
-
3
Potom do hrnce přidáme nakrájené uzené maso a polovinu zakysané smetany, ochutíme paprikou a necháme ještě 10 minut za občasného míchání vařit.
-
4
Podáváme s plátkem citronu, posypané nasekaným koprem a lžící zakysané smetany uprostřed.