Zaječí maso na smetaně

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 600 g Brambory vařené
  • 60 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 10 g Sůl
  • 2 g Pepř černý mletý
  • 1 g Tymián sušený
  • 1000 g Zaječí maso
  • 40 g Olej slunečnicový
  • 300 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 2 ks Cibule
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 540 kcal
  • Sacharidy 32 g
  • Tuky 27 g
  • Sodík 972 mg
  • Bílkoviny 41 g
  • Uhlovodany 23 g
  • Cholesterol 190 mg
  • Draslík 1012.4 mg
  • Vláknina 6063.3 mg
  • Vitamín A 6063.3 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 10 mg
  • Vitamín E 2.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Zaječí maso vykostíme, nakrájíme na větší kousky, osolíme, opepříme a obalíme v hladké mouce. Cibuli nakrájíme na plátky a rozebereme na kroužky.

  • 2

    V pánvi na rozpáleném oleji zprudka osmahneme kousky masa, přendáme i s výpekem do pekáčku, zasypeme kroužky cibule, zalijeme šlehačkou, přidáme tymián a pečeme asi 40 až 45 minut.

  • 3

    Pokrm rozdělíme na talíře a doplníme vařeným bramborem.

Komentáře k receptu