Pařížský špenátový chléb se sázeným vejcem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 309 kcal
- Sacharidy 9 g
- Tuky 27 g
- Sodík 550 mg
- Bílkoviny 11 g
- Uhlovodany 8 g
- Cholesterol 275.3 mg
- Draslík 691.3 mg
- Vláknina 5555 mg
- Vitamín A 5555 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 31.1 mg
- Vitamín E 2.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 31.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Čerstvý špenát zbavíme stopek, dobře jej opereme a osušíme. Nadrobno pokrájíme oloupaný česnek a cibuli.
-
2
Ve velké pánvi rozpustíme máslo a na něm opečeme česnek. Přidáme cibuli se špenátem, osolíme, opepříme a směs podusíme doměkka. Hotový špenát necháme okapat a dosušíme jej v ubrousku.
-
3
Krajíce tmavého francouzského chleba Poilâne opečeme nasucho dokřupava jako topinky. Na každý krajíc rozložíme dušený špenát tak, aby uprostřed vznikla malá jamka, do které rozklepneme vejce.
-
4
Vejce osolíme a chleby dáme zapéci do trouby předehřáté na 180 °C, nebo na 6 minut pod gril.