Hovězí závitky plněné mrkvovou směsí

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 115 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Anglická slanina
  • 800 g Hovězí maso zadní
  • 4 kávová lžička Hořčice
  • 2 kávová lžička Protlak rajčatový
  • 1 ks Cibule
  • 4 ks Mrkev kořen
  • 4 ks Okurky nakládané
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 0.5 l Hovězí vývar základní
  • 2 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 536 kcal
  • Sacharidy 24 g
  • Tuky 25 g
  • Sodík 4807 mg
  • Bílkoviny 52 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 133 mg
  • Draslík 247.7 mg
  • Vláknina 18453.8 mg
  • Vitamín A 18453.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.8 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mrkve oškrábeme, omyjeme a podélně rozčtvrtíme. Okurky a oloupanou cibuli nakrájíme nadrobno a smícháme.

  • 2

    Hovězí maso nakrájíme na 4 plátky, které omyjeme, osušíme, naklepeme a potřeme hořčicí. Do každého vložíme plátek slaniny, na ni mrkev a směs cibule s okurkou. Maso pak stočíme a závitky zajistíme proti rozevření grilovacími jehlami nebo párátky.

  • 3

    V hrnci rozehřejeme olej, závitky na něm prudce ze všech stran osmažíme, pak přilijeme vývar a pod pokličkou dusíme 80-90 minut.

  • 4

    Omáčku dochutíme rajčatovým protlakem, pepřem a solí.

  • 5

    Závitky na talíři poléváme omáčkou, vhodnou přílohou jsou těstoviny, bramborová kaše nebo vařená rýže.

Komentáře k receptu