Pečené rybí filé s citronovou majonézou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 372 kcal
- Sacharidy 15 g
- Tuky 8 g
- Sodík 270 mg
- Bílkoviny 111 g
- Uhlovodany 14 g
- Cholesterol 127.2 mg
- Draslík 95.3 mg
- Vláknina 1712 mg
- Vitamín A 1712 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 6.5 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 9.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V misce smícháme majonézu a lžičku citronové šťávy, dochutíme cukrem, solí. Trochu citronové šťávy smícháme i s rozpuštěným máslem, pažitku opláchneme pod studenou vodou, necháme okapat, nakrájíme nadrobno. Vejce v misce rozšleháme.
-
2
Rybí filé nakrájíme na porce, osolíme, obalíme v mouce, rozšlehaném vajíčku a ve strouhance.
-
3
V pánvi rozehřejeme olej, filé na něm prudce opečeme z obou stran, pak oheň zmírníme a filé pomalu dopékáme do měkka. Během pečení porce několikrát obrátíme, při obracení je potřeme citronovým máslem.
-
4
Podáváme s vařenými bramborami a citronovou majonézou, posypané pažitkou.