Špenátová frittata se sýrem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 401 kcal
- Sacharidy 10 g
- Tuky 15 g
- Sodík 439 mg
- Bílkoviny 27 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 408.6 mg
- Draslík 279.8 mg
- Vláknina 2900.3 mg
- Vitamín A 2900.3 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.3 mg
- Vitamín E 1.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Rozmražený listový špenát uvaříme v slané vodě, přelijeme přes síto, necháme zchladnout, vymačkáme z něj vodu a nakrájíme nahrubo.
-
2
V misce smícháme vejce a sýr, směs opepříme.
-
3
V suché rozehřáté pánvi opražíme piniová semínka dozlatova.
-
4
Česnek a cibuli oloupeme, nakrájíme na jemno a necháme osmahnout v pánvi na rozehřátém másle. Pak vmícháme nakrájený špenát, opepříme a osolíme a rovnoměrně ho v pánvi rozprostřeme. Přilijeme rozmíchaná vejce se sýrem a na mírném ohni 10 minut prohříváme, až vejce ztuhnou. Zapečený špenát s vejci rozkrájíme na porce.
-
5
Na talíře rozdělíme omyté listy salátu, na ně klademe porce frillaty a posypeme je opraženými semínky pinie.