Restovaná játra na cibulce

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Játra vepřová
  • 2 g Sůl
  • 1 kávová lžička Kmín drcený
  • 1 kávová lžička Chilli koření mleté
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 3 polévková lžíce Olej stolní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 237 kcal
  • Sacharidy 6 g
  • Tuky 12 g
  • Sodík 328 mg
  • Bílkoviny 26 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 426.4 mg
  • Draslík 384.5 mg
  • Vláknina 1217.7 mg
  • Vitamín A 1217.7 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 27.4 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 25.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibuli nasekáme nadrobno, rozklepnutá vejce chutíme solí. Játra propláchneme pod tekoucí vodou, nakrájíme je na menší kousky.

  • 2

    Na oleji zpěníme cibuli, potom přidáme kousky masa, které zasypeme chilli kořením, kmínem a restujeme, než se maso zatáhne. Nakonec do orestované masové směsi přilijeme osolená vejce a restujeme jen tak dlouho, dokud vejce neztuhnou.

  • 3

    Takto připravená játra podáváme teplá s rýží, bramborami, nebo bramborovými placičkami a zeleninovou oblohou.

Komentáře k receptu