Masová směs s feferonkami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 375 kcal
- Sacharidy 4 g
- Tuky 23 g
- Sodík 159 mg
- Bílkoviny 35 g
- Uhlovodany 4 g
- Cholesterol 109.4 mg
- Draslík 676.2 mg
- Vláknina 1497.8 mg
- Vitamín A 1497.8 mg
- Vitamín B6 1.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 27.5 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Feferonky nakrájíme na velmi malé kousky. Masox rozmícháme v hrnku s vodou a necháme na ohni přejít varem. Oba druhy masa omyjeme, osušíme, nakrájíme na tenké krátké proužky, které opepříme a osolíme.
-
2
Ve velké pánvi rozehřejeme olej, zpěníme na něm nakrájenou cibuli, přidáme maso a prudce ho osmažíme za stálého míchání ze všech stran. Pak zmírníme oheň, přilijeme vývar, přidáme mletou pálivou papriku a přikryté pokličkou dusíme. Když maso začne měknout, přidáme k němu kari koření a nakrájené feferonky, promícháme a pokračujeme v dušení. Během dušení maso občas promícháme, podle potřeby přilijeme vývar. Když je maso téměř měkké, poprášíme směs v pánvi moukou, chvíli smažíme a odkryté dosmažíme doměkka.