Smažené telecí řízky obalené v sýru
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 466 kcal
- Sacharidy 1 g
- Tuky 22 g
- Sodík 237 mg
- Bílkoviny 64 g
- Uhlovodany 0 g
- Cholesterol 333.3 mg
- Draslík 747.4 mg
- Vláknina 39.8 mg
- Vitamín A 39.8 mg
- Vitamín B6 0.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Sýr nastrouháme najemno. Vejce v misce rozšleháme. Telecí kýtu nakrájíme na řízky, které omyjeme, osušíme, naklepeme, opepříme a osolíme. Okraje masa nařízneme, aby se při smažení nekroutilo. Řízky postupně obalíme v mouce, rozšlehaném vajíčku a pouze z jedné strany v nastrouhaném sýru.
-
2
V pánvi rozehřejeme olej, řízky na něm prudce osmahneme z obou stran, pak oheň zmírníme a pomalu je dosmažíme doměkka.
-
3
Před podáváním řízky pokapeme rozehřátým máslem.
-
4
Nejvhodnější přílohou jsou vařené brambory nebo smažené bramborové hranolky, které přelijeme vypečenou šťávou.