Smažené telecí řízky obalené v sýru

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 10 g Máslo čerstvé
  • 250 g Sýr Eidam cihla 30%
  • 750 g Telecí kýta
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 1 hrst Mouka pšeničná hladká
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 0.03 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 466 kcal
  • Sacharidy 1 g
  • Tuky 22 g
  • Sodík 237 mg
  • Bílkoviny 64 g
  • Uhlovodany 0 g
  • Cholesterol 333.3 mg
  • Draslík 747.4 mg
  • Vláknina 39.8 mg
  • Vitamín A 39.8 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Sýr nastrouháme najemno. Vejce v misce rozšleháme. Telecí kýtu nakrájíme na řízky, které omyjeme, osušíme, naklepeme, opepříme a osolíme. Okraje masa nařízneme, aby se při smažení nekroutilo. Řízky postupně obalíme v mouce, rozšlehaném vajíčku a pouze z jedné strany v nastrouhaném sýru.

  • 2

    V pánvi rozehřejeme olej, řízky na něm prudce osmahneme z obou stran, pak oheň zmírníme a pomalu je dosmažíme doměkka.

  • 3

    Před podáváním řízky pokapeme rozehřátým máslem.

  • 4

    Nejvhodnější přílohou jsou vařené brambory nebo smažené bramborové hranolky, které přelijeme vypečenou šťávou.

Komentáře k receptu