Pečený datlový chlebíček

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 90 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 375 g Datle
  • 100 g Máslo čerstvé
  • 375 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 200 g Cukr moučkový
  • 1 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 1 hrnek Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 691 kcal
  • Sacharidy 126 g
  • Tuky 18 g
  • Sodík 45 mg
  • Bílkoviny 12 g
  • Uhlovodany 80 g
  • Cholesterol 142.7 mg
  • Draslík 508.2 mg
  • Vláknina 12327.2 mg
  • Vitamín A 12327.2 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 20.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Datle vypeckujeme, zalijeme hrnkem vroucí vody a zakryté necháme odležet. Mezitím rozmícháme máslo s cukrem a vejci a vyšleháme do pěny. Přidáme prosátou mouku, kypřicí prášek a okapané datle.

  • 2

    Těsto přemístíme do vymazané formy na biskupský chlebíček, vložíme do středně vyhřáté trouby a pečeme cca 45-60 minut. Po vychladnutí vyklopíme, nakrájíme a podáváme.

Komentáře k receptu