Srnčí řízky s cibulí a paprikou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Brambory vařené
  • 80 g Cibule
  • 40 g Hořčice
  • 40 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 600 g Srnčí kýta
  • 10 g Sůl
  • 4 g Pepř černý mletý
  • 60 g Strouhanka
  • 60 g Cibulka jarní
  • 80 g Paprika červená
  • 100 ml Olej rostlinný
  • 2 ks Vejce slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 695 kcal
  • Sacharidy 41 g
  • Tuky 34 g
  • Sodík 1438 mg
  • Bílkoviny 54 g
  • Uhlovodany 33 g
  • Cholesterol 122.7 mg
  • Draslík 507.5 mg
  • Vláknina 8520 mg
  • Vitamín A 8520 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 37.2 mg
  • Vitamín E 3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Srnčí maso z kýty nakrájíme na tenké plátky, cibuli na kolečka, papriku bez jádřince na silnější proužky, jarní cibulku posekáme najemno.

  • 2

    Plátky masa naklepeme, osolíme a opepříme. Vždy jeden plátek masa potřeme hořčicí, položíme na něj kolečka cibule, proužky papriky, přiklopíme druhým plátkem masa, zpevníme párátky, obalíme v mouce, namočíme v rozkvedlaných vejcích a nakonec obalíme ve strouhance.

  • 3

    V pánvi rozpálíme olej a obalené řízky osmažíme z obou stran dozlatova.

  • 4

    Řízky rozdělíme na talíře, doplníme vařeným bramborem a posypeme posekanou cibulkou.

Komentáře k receptu