Srnčí řízky s cibulí a paprikou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 695 kcal
- Sacharidy 41 g
- Tuky 34 g
- Sodík 1438 mg
- Bílkoviny 54 g
- Uhlovodany 33 g
- Cholesterol 122.7 mg
- Draslík 507.5 mg
- Vláknina 8520 mg
- Vitamín A 8520 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 37.2 mg
- Vitamín E 3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 8.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Srnčí maso z kýty nakrájíme na tenké plátky, cibuli na kolečka, papriku bez jádřince na silnější proužky, jarní cibulku posekáme najemno.
-
2
Plátky masa naklepeme, osolíme a opepříme. Vždy jeden plátek masa potřeme hořčicí, položíme na něj kolečka cibule, proužky papriky, přiklopíme druhým plátkem masa, zpevníme párátky, obalíme v mouce, namočíme v rozkvedlaných vejcích a nakonec obalíme ve strouhance.
-
3
V pánvi rozpálíme olej a obalené řízky osmažíme z obou stran dozlatova.
-
4
Řízky rozdělíme na talíře, doplníme vařeným bramborem a posypeme posekanou cibulkou.