Roštěnky na chilli s paprikami
Suroviny
- 15 g Máslo čerstvé
- 200 g Anglická slanina
- 600 g Hovězí roštěnka níz. peč.
- 1 ks Masox
- 2 ks Paprika zelená
- 4 ks Vejce slepičí
- 1 hrst Mouka pšeničná hladká
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Chilli koření mleté
- 1 dl Voda pitná
- 4 polévková lžíce Olej olivový
- 2 polévková lžíce Protlak rajčatový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 875 kcal
- Sacharidy 30 g
- Tuky 62 g
- Sodík 636 mg
- Bílkoviny 48 g
- Uhlovodany 2 g
- Cholesterol 369.3 mg
- Draslík 714.4 mg
- Vláknina 1229.8 mg
- Vitamín A 1229.8 mg
- Vitamín B6 1.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 28.2 mg
- Vitamín E 1.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Slaninu nakrájíme na plátky. Papriky podélně rozřízneme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na proužky. Vajíčka rozšleháme v misce. Masox v hrnku rozmícháme s vodou a necháme na ohni přejít varem.
-
2
Roštěnky omyjeme, osušíme, naklepeme, opepříme a osolíme, dochutíme chilli kořením. Na krajích maso nařízneme, aby se při smažení nekroutilo.
-
3
V pánvi rozehřejeme olej, roštěnky na něm po obou stranách opečeme dozlatova, pak oheň zmírníme a pomalu je dopečeme doměkka. V případě potřeby můžeme podlít vývarem z masoxu a krátce podusit pod pokličkou. Měkké roštěnky vyndáme z pánve a dáme do tepla.
-
4
K tuku v pánvi po roštěnkách přidáme máslo, zaprášíme hladkou moukou, chvíli smažíme a pak za stálého míchání přilijeme masoxový vývar. Šťávu vaříme, dokud nezačne houstnout.
-
5
V druhé pánvi opečeme slaninu, kterou po opečení vyjmeme a dáme do tepla. V pánvi na oleji po pečení slaniny podusíme doměkka nakrájené papriky, ke kterým nakonec přimícháme rajčatový protlak.
-
6
V další malé pánvi rozehřejeme zbylé máslo a na něm připravíme z rozšlehaných vajec 4 omelety. Na každou dáme plátky opečené slaniny a část dušených měkkých paprik, pokapeme šlehačnou a přeložíme je.
-
7
Roštěnky dáme na servírovací talíře, na ně položíme naplněnou omeletu a přelijeme šťávou.