Klasické vídeňské roštěnky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Hovězí roštěnka níz. peč.
  • 5 g Máslo čerstvé
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Masox
  • 1 hrst Mouka pšeničná hladká
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 dl Voda pitná
  • 4 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 542 kcal
  • Sacharidy 28 g
  • Tuky 31 g
  • Sodík 138 mg
  • Bílkoviny 35 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 87 mg
  • Draslík 507 mg
  • Vláknina 889.8 mg
  • Vitamín A 889.8 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.9 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibuli oloupeme a nakrájíme na slabá kolečka. Masox v hrnku rozmícháme s vodou a necháme na ohni přejít varem.

  • 2

    Roštěnky omyjeme, osušíme, naklepeme, opepříme a osolíme. Na krajích maso nařízneme, aby se při smažení nekroutilo.

  • 3

    V pánvi rozehřejeme olej, roštěnky na něm po obou stranách opečeme dozlatova, pak oheň zmírníme a maso pomalu dopečeme doměkka. V případě potřeby je můžeme podlít vývarem z masoxu a krátce podusit pod pokličkou. Měkké roštěnky vyndáme z pánve a dáme do tepla.

  • 4

    V pánvi na oleji po pečení masa osmahneme kolečka cibule, pak je vyjmeme a na sítu z nich necháme okapat přebytečný olej.

  • 5

    Do tuku v pánvi přidáme máslo, zaprášíme hladkou moukou, chvíli smažíme a pak za stálého míchání přilijeme vývar z Masoxu. Šťávu vaříme, dokud nezačne houstnout.

  • 6

    Roštěnky dáme na servírovací talíře, přelijeme šťávou a posypeme osmaženou cibulí.

Komentáře k receptu