Klasické vídeňské roštěnky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 542 kcal
- Sacharidy 28 g
- Tuky 31 g
- Sodík 138 mg
- Bílkoviny 35 g
- Uhlovodany 2 g
- Cholesterol 87 mg
- Draslík 507 mg
- Vláknina 889.8 mg
- Vitamín A 889.8 mg
- Vitamín B6 0.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.9 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Cibuli oloupeme a nakrájíme na slabá kolečka. Masox v hrnku rozmícháme s vodou a necháme na ohni přejít varem.
-
2
Roštěnky omyjeme, osušíme, naklepeme, opepříme a osolíme. Na krajích maso nařízneme, aby se při smažení nekroutilo.
-
3
V pánvi rozehřejeme olej, roštěnky na něm po obou stranách opečeme dozlatova, pak oheň zmírníme a maso pomalu dopečeme doměkka. V případě potřeby je můžeme podlít vývarem z masoxu a krátce podusit pod pokličkou. Měkké roštěnky vyndáme z pánve a dáme do tepla.
-
4
V pánvi na oleji po pečení masa osmahneme kolečka cibule, pak je vyjmeme a na sítu z nich necháme okapat přebytečný olej.
-
5
Do tuku v pánvi přidáme máslo, zaprášíme hladkou moukou, chvíli smažíme a pak za stálého míchání přilijeme vývar z Masoxu. Šťávu vaříme, dokud nezačne houstnout.
-
6
Roštěnky dáme na servírovací talíře, přelijeme šťávou a posypeme osmaženou cibulí.