Srnčí sekaná
Suroviny
- 100 g Hořčice
- 250 g Chléb celozrnný žitný
- 100 g Máslo čerstvé
- 100 g Okurky nakládané
- 100 g Slanina vepřová
- 15 g Sůl
- 3 g Pepř černý mletý
- 30 g Sádlo škvařené
- 100 g Houby čerstvé
- 200 g Strouhanka
- 20 g Pažitka
- 750 g Srnčí maso
- 150 ml Víno červené
- 2 ks Vaječný žloutek slepičí
- 3 ks Žemle tuková
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 729 kcal
- Sacharidy 57 g
- Tuky 35 g
- Sodík 1890 mg
- Bílkoviny 41 g
- Uhlovodany 40 g
- Cholesterol 222.1 mg
- Draslík 703.8 mg
- Vláknina 8831.7 mg
- Vitamín A 8831.7 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.3 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 26.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Srnčí maso umeleme na masovém strojku, slaninu nakrájíme na kostičky, čerstvé houby nakrájíme nadrobno, tři housky namočíme v červeném víně, pažitku posekáme najemno.
-
2
Mleté maso vložíme do mísy, osolíme, opepříme, přidáme žloutky, namočené housky, pažitku, máslo, kostičky slaniny, houby, přisypeme strouhanku a vypracujeme masové těsto. Pekáček vymažeme sádlem, z těsta vytvarujeme šišku a vložíme do pekáčku. Pekáček dáme do vyhřáté trouby a pečeme zvolna asi hodinu.
-
3
Sekanou nakrájíme na plátky, rozdělíme na talíře, doplníme kyselými okurkami, tmavým chlebem, hořčicí a podáváme.