Vařená jehněčí kýta
Suroviny
- 400 g Jehněčí kýta
- 150 g Olivy černé
- 30 g Oregano sušené
- 250 g Fazole
- 40 g Protlak rajčatový
- 150 g Tarhoňa
- 1 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
- 1 ks Cibule
- 2 stroužek Česnek
- 5 dl Voda pitná
- 5 dl Vývar z hovězích kostí
- 0.02 dl Olej slunečnicový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 2257 kcal
- Sacharidy 335 g
- Tuky 59 g
- Sodík 10695 mg
- Bílkoviny 70 g
- Uhlovodany 308 g
- Cholesterol 48.2 mg
- Draslík 627.1 mg
- Vláknina 106431 mg
- Vitamín A 106431 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.9 mg
- Vitamín E 1.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V hrnci rozpálíme olej, přidáme na malé kousky nakrájenou cibuli, dozlatova osmažíme. Přimícháme na tenké plátky nakrájený česnek a ihned vložíme na maso. Vše opékáme tak dlouho, aby se maso zatáhlo a dostalo hnědou barvu.
-
2
Do hrnce přidáme protlak, posypeme oreganem, zalijeme vývarem a vodou, vše vaříme přibližně 40 minut. Z hrnce vybereme maso, oddělíme od kosti, nakrájíme na porce a zatím necháme stranou. Do vývaru přisypeme těstovinovou rýži, potom přidáme fazole, nakrájené olivy, vrátíme maso, podle chutě osolíme a opepříme. Povaříme dalších 10 minut a jídlo odstavíme.
-
3
Hotové jídlo nakládáme na hluboké talíře a podáváme.