Kebab z pánve

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 750 g Vepřová kýta
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Kapie
  • 2 hrst Pažitka
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 5 stroužek Česnek
  • 5 polévková lžíce Olej olivový
  • 4 polévková lžíce Protlak rajčatový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 514 kcal
  • Sacharidy 8 g
  • Tuky 36 g
  • Sodík 164 mg
  • Bílkoviny 37 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 125.6 mg
  • Draslík 749.8 mg
  • Vláknina 2152.3 mg
  • Vitamín A 2152.3 mg
  • Vitamín B6 1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 16.4 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibuli oloupeme a nakrájíme na jemno. Kapii podélně rozřízneme, zbavíme jádřinců, opláchneme pod studenou vodou a nakrájíme na proužky. Česnek oloupeme a nasekáme na jemno. Pažitku opláchneme studenou vodou a nakrájíme na jemno.

  • 2

    Maso omyjeme, osušíme, nakrájíme na menší kostičky, opepříme a osolíme.

  • 3

    V pánvi rozpálíme olej, zpěníme na něm nakrájenou cibuli, přidáme maso a zprudka ho ze všech stran opečeme dozlatova. Pak zmírníme oheň a za stálého míchání přilijeme rajčatový protlak, přidáme nakrájené kapie a česnek. Když maso změkne, přimícháme nasekanou pažitku,vše důkladně promícháme a podáváme.

Komentáře k receptu