Mleté vepřové maso po labužnicku
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 346 kcal
- Sacharidy 3 g
- Tuky 27 g
- Sodík 71 mg
- Bílkoviny 21 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 90.4 mg
- Draslík 399.6 mg
- Vláknina 1019.9 mg
- Vitamín A 1019.9 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.8 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Mleté vepřové maso okořeníme solí, pepřem, mletou paprikou, vmícháme do něj nadrobno nasekanou cibuli.
-
2
Maso necháme alespoň 2 hodiny uležet v lednici. Potom z uleželého masa vytvoříme šišky, které smažíme na rozehřátm tuku v pánvi. Takto připravené mleté maso je nejvhodnější podávat s nakrájenou cibulí, hořčicí a vařenými brambory. Pokrm podáváme teplý jako večeři nebo oběd.